dijous, 13 d’agost del 2009

Met, Central Station, Flatiron i Madison Sq Garden, agost de 2009


Comencem el dia d’avui amb una visita a un dels grans museus de la ciutat, el Metropolitan Museum of Art (Met). Aquest museu és enorme, té una gran col·lecció aparentment interminable. Fem una selecció del que volem anar a veure: l’art egipci amb diferents tombes de mòmies, estàtues, papirs i el Temple de Dendur; l’art grec i romà amb escultures i joies; l’art modern on trobem pintures de Picasso, Miró, Roy Lichtenstein i molts d’altres; pintures europees amb grans quadres de Van Gogh, Dalí, Monet, Johan Christian Dahl i una infinitat d’etcs més.

Necessitem omplir l’estomac, una Big Burger amb coca-cola ens va perfecte. Sembla que a avui ens acompanyarà un xirimiri tot el dia i nosaltres sense paraigua!

Agafem el metro fins a la Gran Central Terminal, la principal estació de ferrocarrils de NY amb un gran vestíbul central, dels més grans del món. Hi ha un gran bullici de gent que van amunt i avall, és preciós observar-ho des de dalt de les grans escales, on en un lateral en Michael Jordan hi té un restaurant molt xic.

Anem cap al Gramercy Park que és l’únic parc privat de la ciutat, exclusiu pels residents de la zona. Continuem caminant fins a Union Square, plaça molt concorreguda, amb molta gent jove i peculiar.

Pugem per Broadway fins al Madison Square Park des d’on podem observar el famós Flatiron (en forma de planxa), que va ser el primer gratacels i es va construir el 1903.

Continuem direcció cap al midtown fins a la Pennsylvania (Pen) Station. Al costat hi ha l’espectacular, i ara ja il·luminat, Madison Square Garden que és l’estadi dels New York Knicks i dels New York Rangers. Podem accedir a l’interior, però avui fan un concert i no ens deixen visitar l’estadi. A prop hi ha la monumental General Post Office (oficina de correus).

Passem per la famosa Fashion Avenue (7a av.) on hi ha el conegudíssim Macy’s, un dels magatzems més grans del món. Hi ha moltíssimes coses per triar i remenar, bolsos, perfums, roba..., però l’Eva es compra unes ulleres d’un dissenyador americà a la última moda. Et fan unes targetes internacionals d’estalvi del 10%, dada important per les butxaques!

Fins demà, que també ens espera un altre gran dia!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eva, quina gràcia!!!

Pau Vilaplana ha dit...

veig que us mireu els mosaics amb lupa! ;)... mai millor dit...

Eva Farrerons ha dit...

Em pensava que ningú ho apreciaria, però ja veig que estava equivocada!!jeje