dilluns, 1 d’abril del 2013

La Mar a la neu de la Cerdanya




Aquesta Setmana Santa aprofitem per portar la Mar a la Cerdanya, mai ha anat tant lluny i serà la primera vegada que dormi fora de casa.

El dimecres al matí posem les maletes al cotxe i cap a Càldegues. El trajecte és plàcid, ningú a la carretera i la Mar dorm al seu maxicosi. Parem al Restaurant Cadí a fer un mos i continuem el trajecte.

Està molt emocionada quan arribem, moltes coses noves i els avis que ens esperen. Li costa adormir-se, deu notar que no som a casa...

L’endemà és lleva amb energia, la carreguem a la motxilla i anem a fer un passeig des d’Alp fins a l’església romànica de Santa Maria de Mosoll. S’ho mira tot, i tenim molta expectació al voltant de la reacció que farà quan vegi una vaca. Quan tot d'una passem per davant d’una vaca solitària en un prat i no li fa ni cas! A la tarda anem a presentar en societat a la Mar al Josep Maria i la Teresa, i la Mar ja en té prou per avui. A la banyera, a sopar i al llit!

Ens llevem amb un temps assolellat, perfecte per sortir de passeig amb el cotxet pel poble de Càldegues. Anem a visitar les gallines i vaques, que segueixen sense impressionar a la Mar. Després anem a jugar al parc infantil, i la petita seu damunt la gespa mentre amb les manetes va tocant les herbes i descobrint coses noves, això li agrada molt. A menjar i després cau rendida de son.

Avui anem a tocar neu. L'avi Nué ens fa anar ben calçats perquè ha preparat una ruta a peu per la neu des del Refugi de Fornells dels boscos de Font Romeu fins arribar a la zona de Bolquera a les pistes d’esquí de Font Romeu. És una passejada curteta i fàcil per la neu, fins i tot quan comença a nevar tímidament. La Mar veu neu per primera vegada i, com no, en menja i tot! A la nit sopem una bona fondue de comté, beaufort i emmental, que algun dia compartirem amb ella. I a dormir!

Per rematar les vacances no podíem deixar passar el típic passeig per Puigcerdà, pels carrers de les botigues, a comprar la Mona i a fer una volta pels preciós llac de Puigcerdà.

Dilluns de Pasqua matí, seguint la tradició, anem a dinar la Mona a casa els avis de Vilassar.