dimecres, 9 de juliol del 2008

Festa Major de Premià de Mar, juliol de 2008

Premianencs a la defensa! Hi ha veus que els pirates ronden per la costa. Per tant, cal concentrar-nos el màxim de premianencs, vestits com cal, a la nostra platja, i fer onejar les banderes, que Premià és nostre i cal defensar-lo!

Niu de pirates. Pirates de Premià, ei, pssst! no feu soroll i veniu a unir-vos amb els que venim del mar per guanyar de pallissa! Ens trobarem tots a l’espigó de Llevant arran de mar. Que no us vegin abans d’hora aquest coi de premianencs!

Moros a la costa! (El desembarcament). Al crit de “Moros a la costa!” comença tot l’aldarull. La gent s’esvera, els nervis estan a flor de pell i les mirades fixes en els vaixells que envaeixen Premià. Els canons no els aturen, i els pirates arriben a rem fins a la sorra. L’Omar fa encendre els focs i la batalla és dura entre els crits i el fum! La piratada assalta l’escenari i redueixen a cops d’espasa en Martí. L’Omar proclama que Premià és pirata, i l’himne omple de festa tota la platja!

El saqueig! Si bé a la platja els pirates han guanyat, els premianencs intentaran resistir pels carrers del poble. És per això que encapçalaran la resistència acompanyats del gegant Martí a ritme dels tabalers de premià, amb els trabucaires, que intentaran fer de defensa davant dels pirates que estaran encapçalats per l’Omar, els presoners (inclús la geganta!) i el grup de percussió, que s’encarregaran de posar marxa a la conquesta.

Els premianencs intentaran evitar l’avenç dels pirates amb diverses barricades, però els pirates respondran amb el saqueig d’algunes cases. Premianencs desperteu! El poble està en alerta!

Assalt a l’Ajuntament! Tot i els intents dels premianencs, els pirates han fet un cop de força i han aconseguit arribar a la plaça de la Vila, on l’Omar podrà hissar la bandera pirata i la ciutat quedarà definitivament potes enlaire durant els propers cinc dies. Quedaran per endavant nits de sexe, festa i rock’n’roll. És moment d’aprofitar-ho!

Premià, ciutat pirata. Amb la caipirinha que ens corre pel cos, falta fer la presa definitiva de la ciutat! Primer, però, silenci a la plaça! els capgrossos premianencs cauran vençuts després del BALL DE L’ATAC contra els capgrossos pirates. Després, la invasió pirata a la plaça! Sortiran pirates de tot arreu, que faran festa i espectacle, per acabar escoltant l’Omar, que dictarà la llei pirata per tots aquests dies.

I dies més tard...

La Revolta premianenca. Premianencs: com diu el nostre himne,”Premià no es compra ni es ven!”, i ens revoltem contra els bàrbars que ens han envaït! Per això volem tothom amb banderes premianenques en la gran cercavila que encapçalen els dos gegants, l’Ester i en Martí, amb els capgrossos premianencs, i un dels nostres carros.

Els pirates es reuniran a la plaça de l’ Ajuntament, mitja hora més tard, amb el gegant Omar i els capgrossos pirates per anar a contraatacar.

A la plaça Nova hi haurà la gran batalla de confetti, i tot seguit, el Ball de la Revolta dels capgrossos.

Concentració pirata. Pirates! anem cap a la batalla! Veniu a menjar meló per agafar forces, que després engegarem la corrua cap a la plaça.

Concentració premianenca. Veniu a menjar síndria per refrescar-vos de la xafogor i a fer pinya per derrotar els pirates! Banderes a punt, que avui guanyem!

Ball de l’expulsió i canvi de presoners. Els capgrossos premianencs vencen els capgrossos pirates en el ball del mig de la plaça. Tot seguit, l’Omar intercanviarà l’Ester per algun dels bergants de la seva tropa. I mentrestant, els dos bàndols a punt, carregats de farina a cada costat de la plaça esperant l’ordre final...

La batalla final. L’Omar i en Martí donen l’ordre: a l’atac! i comença una batalla que omple la plaça d’eufòria, farina i un núvol blanc immens!

Ruixada. Els premianencs han vençut! Sona el seu himne i l’aigua comença a córrer! Veniu tots a ballar sota el potent raig!

Expulsió. Els premianencs vencedors baixaran en comitiva, amb els bergants lligats, fins a l’Ajuntament. Allà, en Martí tornarà a hissar la bandera premianenca des del balcó, i llençarà tres coets per declarar Premià lliure de pirates!


Gràcies als Serveis Personals de Participació Ciutadana (Festes)